Schilderideeën

schilderen

Je muren schilderen, het kan een enorm effect hebben op de uitstraling van je woning. Wanneer je dan ook toe bent aan een frisse start, hoef je niet je huis te verbouwen of een heel nieuw interieur aan te schaffen. Een simpel likje verf op je muren kan al een enorm verschil maken.

 

Strakke strepen

Heb je een strak en modern interieur en zoek je naar een leuk verf patroon dat hier goed bij past? Kies dan voor een gestreepte muur. Hoewel je dit misschien niet verwacht, kan een gestreepte muur erg veel mogelijkheden bieden. De strepen hoef je namelijk niet per se horizontaal of verticaal op je muur te schilderen, maar kunnen ook schuin of in een bepaald patroon worden geverfd. De strepen geven een bijzonder, maar toch strak effect. Zelf heb je ook invloed op de uitstraling. Als je bijvoorbeeld kies voor de kleuren zwart en wit, benadruk je de strakke en minimalistische uitstraling, terwijl als je kiest voor wat zachtere tinten, je juist een iets warmere en lieve uitstraling creëert.

Het ombre effect

Het ombre effect is niet alleen een trend voor haarkleuringen, nail art en gordijnen. Je muren ombre verven is ook populair. Het ombre effect betekent eigenlijk dat er een kleurverloop aanwezig is. De bovenkant of juist onderkant van de muur wordt geverfd in een lichte tint en loopt vanaf daar verticaal door in steeds donkerdere tinten. Het is aan te raden om hier minimaal drie verschillende soorten verftinten voor te gebruiken. Je kan het ombre effect zo aanwezig maken als je zelf wilt, door te kiezen voor een licht en subtiel kleurverloop of om juist te kiezen voor een groot verschil in de kleuren. Over het algemeen geven ombre geschilderde muren een rustgevend effect, dat ideaal is voor mensen die een bijzondere muur willen, zonder een te heftige uitstraling.

Halve muur

Je bent een stuk vergeten? Helemaal niet. Je halve muur schilderen is tegenwoordig enorm hip. Het concept is heel simpel. Je verft een helft van de muur in een kleur naar keuze en houdt de andere helft van de muur wit. Doordat je slechts de helft van de muur in een kleur verft en de andere helft nog wit is, zal de kleur niet snel overheersen en behoud je een rustige uitstraling. Natuurlijk ben je vrij in de exacte uitvoering en kan je zelf kijken welke verhoudingen je mooi vindt. Je kan bijvoorbeeld ook het overgrote deel van de muur wit houden en alleen een balk in een bepaalde kleur verven. Of verf geen halve muur in horizontale richting, maar doe dit bijvoorbeeld diagonaal. Door hier zelf een beetje mee te spelen en te kijken wat het mooiste is voor jouw inrichting, kan je de geverfde muur een persoonlijk tintje geven.

Geometrische vlakken

Oké, ik geef het toe. Dit schilder idee kan een flinke uitdaging zijn (gelukkig bestaat er zoiets als afplaktape). Echter, als het eenmaal gelukt is, heb je wel muren die iedereen versteld zullen doen staan. De naam zegt het al. Bij dit schilder idee verf je de muren in verschillende geometrische vlakken. De precieze invulling, zoals de exacte vormen en de kleuren verf, kan ieder voor zich bepalen. Het is wel aan te raden om rustige kleuren te gebruiken, zoals natuurtinten of pastelkleuren. Hierdoor oogt de ruimte niet te druk. Dit verf patroon kan een heel bijzonder en strak ogen in je woning.

Bron: Woontrendz

Altijd de nieuwste trends en ideeën

 
Het mooie van ons beroep is het creëren van een plek waar U zich helemaal thuis voelt. Wij bieden U de professionele ondersteuning om tot die unieke sfeer te komen.

Advies op maat, passend bij uw situtatie

 
Wij hebben alles in huis om uw droominterieur samen te stellen. Laat u verrassen door onze verwarmende, inspirerende collectie trendsettende woonartikelen: wat uw smaak ook is, wij vinden altijd de perfecte match.

Bij u thuis geleverd en gemonteerd.

 
Alles wordt door ons geleverd, geplaatst, gelegd, gehangen, gemonteerd en desgewenst geschilderd en behangen.